Tietoa CrossFitistä

Ota yhteyttä ›

CrossFit tukee koko perheen hyvinvointia

CROSSFIT® on CrossFit Inc:n rekisteröimä tavaramerkki. CrossFit on monipuolista, luonnollisiin liikeratoihin ja liikkumiseen perustuvaa toiminnallista harjoittelua. Liikkeet perustuvat siihen, miten ihminen arjessaan toimii – se on siis tarkoitettu juuri sinulle! 

Kunto-ohjelma ja harjoitteet ovat täysin muokattavissa oman tasosi tai esimerkiksi vanhojen vammojen mukaisesti. Tarkoituksena on treenata mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja kehittää fyysistä kuntoa. Tehokkaat, vaihtuvat harjoitteet takaavat vakaan kehityksen, ja viikkotuntimme tukevat kehon hyvinvointia. Lajin avulla huolehdit liikkuvuudestasi!

CrossFitin erityinen lumo perustuu yhteisöllisyyteen. Lajikulttuuria leimaa maailmanlaajuisesti toisten kannustaminen ja hyvä yhteishenki. Täällä ei kenenkään tarvitse treenata yksin. Huntilla järjestetään myös odotetut pikkujoulut, kesätapahtumia sekä muuta yhteisöllistä tekemistä ympäri vuoden.

CrossFit on loistavaa kuntoliikuntaa koko perheelle – Huntilla liikkuvat kaikki nassikasta isovanhempaan. Lämpimästi tervetuloa!

Katso palvelumme ›

Meistä kerrottua

"On-rampilla on ollut mukavaa ja tunnelma loistava. Turvallinen ja hyvä fiilis tulla tunneille, kun tiesi, että siellä autettiin ja vastattiin aina kysymyksiin."

Usein kysytyt kysymykset

Mitä teen, jos sairastun enkä pääse treenaamaan?

Jos olet on-rampilla ja sairastut, ilmoita asiasta sähköpostitse osoitteeseen jasenet@huntti.fi. Kun olet tervehtynyt, mietitään yhdessä, miten välistä jääneet kerrat korvataan.

Jos sinulla on voimassa oleva jäsenyys, se voidaan laittaa tauolle lääkärintodistuksella. Laita asiasta sähköpostia osoitteeseen jasenet@huntti.fi ja liitä mukaan lääkärintodistus, jos mahdollista.

Miksi minun pitää käydä alkeiskurssi ennen CrossFitin aloittamista?

Kolmen viikon alkeiskurssilla opetellaan rauhassa ja yksityiskohtaisesti CrossFitin perusliikkeiden tekniikoita aina ilmakyykystä painonnostoon ja leuanvetoihin. Tavoitteena on se, että kaikki lähtevät uuden harrastuksen alkaessa samalta viivalta, olipa kyseessä sitten kuntoilun aloittava henkilö tai huipputason urheilija. On-ramp takaa myös valmentajalle mahdollisuuden tutustua tuleviin jäseniin henkilökohtaisemmin ja oppia heidän yksilöllisistä tarpeistaan. Samalla otetaan haltuun CrossFitin termistöä ja salin tavat toimia.

Ohjeet Huntilla treenaamiseen

  • Varaa paikkasi AINA ruuhkaisimmille tunneille. Näet nettisivujen kalenterista tunnit joille aika pitää varata. Tuntien kohdalla on kalenterissa erilllinen maininta ajanvarauksesta. 
  • Nettisivujen kalenterista näet aina ajantasaisen tuntikalenterin. 
  • Open Gymille ei tarvitse varata paikkaa. Open Gym on auki klo 6-23 joka päivä. Poikkeuksia saattaa ajoittain olla, näet tämän myös nettisivujen kalenterista. 
  • Voit maksaa jäsenyytesi suoraan verkkokaupassa. Mikäli haluat maksaa jäsenyytesi liikuntaeduille maksaminen ei valitettavasti tällä hetkellä onnistu verkkokaupan kautta. Mikäli haluat maksaa liikuntaedulla, lähetä meille asiasta sähköpostia osoitteeseen info@crossfithuntti.fi

Voinko tulla kokeilemaan CrossFitiä yhdelle tunnille ennen alkeiskurssille osallistumista?

Järjestämme yleensä kerran kuussa kokeilutunnin, jolle kaikki ovat tervetulleita. Seuraa ilmoitteluamme somessa! 

Kokeilutuntien lisäksi meillä on silloin tällöin kaveritreenejä, jolloin jäsenemme voivat ottaa lajista kiinnostuneen kaverin ilmaiseksi kokeilemaan CrossFitia. Kaveritreenit ovat oivallinen tapa tutustua lajiin. Jos haluat tuoda isomman kaveriporukan, työkavereita tai vaikka opiskelukaverisi kokeilemaan lajia voimme järjestää myös yksityistreenin ryhmällesi!

Voinko aloittaa CrossFitin, vaikka minulla olisi jokin liikuntavamma tai muu rajoite?

Keskustele asiasta aina ensin terveydenalan ammattilaisen kanssa. Valmentajamme ovat osaavia ja ammattitaitoisia omassa työssään, mutta olet itse oman kehosi ja omien rajojesi asiantuntija. On tärkeää, että kerrot mahdollisesta vammastasi aina tunnin valmentajalle, jotta hän voi auttaa sinua oikeanlaisten skaalausten eli treeniä helpottavien keinojen löytämisessä. CrossFit on helposti mukautettava laji, ja jokainen liike pystytään skaalaamaan tai korvaamaan. Moni liikuntavamman tai muun rajoitteen omaava pystyy harrastamaan lajia omaa kehoaan ja ammattilaisen suosituksia kuunnellen.

Pääsenkö treenaamaan myös ohjattujen tuntien ulkopuolella?

Kaikki Huntin jäsenet saavat kulkulätkän, jolla pääsee sisään salille kello 06–23. Voit siis treenata myös ohjattujen tuntien ulkopuolella. Tarkista kuitenkin aina nettisivuilta löytyvä kalenteri yksityistilaisuuksien ja erikoiskurssien varalta, sillä niiden aikana sali on suljettu muilta käyttäjiltä. Jos sinulla on kymppikortti ja menet treenaamaan itsenäisesti, veloitetaan se normaalisti yhtenä treenikertana kortiltasi.

Voinko treenata itsekseni samaan aikaan, kun salilla on meneillään on-ramp tai muu kurssi?

Pääsääntöisesti voit treenata myös kurssien aikana itsenäisesti, kunhan et häiritse kurssilaisia. Esimerkiksi pyörät ja muut laitteet saattavat pitää häiritsevän kovaa ääntä. Toisinaan ryhmät ovat kuitenkin niin isoja, että järjestyksen ylläpitämiseksi suljemme salin muilta käyttäjiltä. Ilmoitamme tästä aina nettisivuiltamme löytyvässä kalenterissa.

Mistä näen päivän treenin?

Viikon jokaisen päivän treenit päivittyvät WODconnect-sovellukseen aina sunnuntaisin. Sinun täytyy rekisteröityä WODconnectiin ja liittyä siellä CrossFit Huntille nähdäksesi treenit. WODconnectiin voit merkata tuloksesi yksityisesti tai kaikkien nähtäville ja kannustaa muita treenaajia.

WODConnect Androidille
WODConnect iOS:lle

Mistä näen, mitä tunteja Huntilla on milloinkin?

Ajantasaisen kalenterin näet aina sivustoltamme.

Pitääkö tunneille ilmoittautua?

Ruuhkaisimmille tunneille pitää ilmoittautua (WOD klo 16.30 ja 17.30 sekä lauantain tunnit) lisäksi Gymnastics- ja kehonhuoltotunnit vaativat ilmoittautumisen. Tunneille ilmoittautuminen tapahtuu verkkokaupan yhteydessä, Avoinna 24 -palvelun kautta.

Milloin alkaa seuraava kurssi, jolle haluan osallistua (kids/teens/mutsit/60+)?

Näet seuraavat kurssit verkkokaupassa. Mikäli kurssia ei löydy sieltä, voit olla meihin yhteydessä info@crossfithuntti.fi

Haluan maksaa jäsenyyteni liikunta edulla, miten se onnistuu?

Toistaiseksi maksaminen ei onnistu liikuntaeduilla verkkokaupassa. Mikäli maksat liikuntaeduille, laita asiasta sähköpostia info@crossfithuntti.fi tai kysy paikan päällä henkilökunnalta.

Saako Huntilta ostettua lahjakortteja?

Saa. Voit ostaa lahjakortin paikan päältä tai verkkokaupasta, jolloin se toimitetaan pdf-tiedostona sähköpostiin. Verkkokaupassa voit ostaa lahjakortteja vain tietyille summille, mutta paikan päällä ostaessasi voit määrittää summan itse.

Olen toiselta paikkakunnalta, voinko tulla Huntille treenaamaan?

Kyllä voit: Tsekkaa kalenterista, milloin meillä on tunnit käynnissä ja ovet on auki. Voit maksaa käynnin verkkokaupan kautta tai paikan päällä MobilePaylla tai kassalle.

Mitä tarkoittavat WOD, Open Gym, RX ja skaalaaminen?

Crossfitin juuret ovat Yhdysvalloissa ja siksi treenien nimet ja sisällöt kirjoitetaan pääsääntöisesti englanniksi. Treenit sisältävät myös paljon vakiintuneita lyhenteitä. Lyhenteisiin löytyy selite googlaamalla sekä valmentajaa kuuntelemalla. Tässä avaamme muutamaa salin arjessa olennaisia termejä:

WOD = Workout Of The Day eli päivän treeni, jonka jokainen ohjatulle tunnille tuleva treenaaja tekee kyseisenä päivänä.

Open Gym = Tilanne, jossa salille tullaan tekemään itsenäisesti ilman valmentajan ohjeistusta joko ohjelmoituja välistä jääneitä wodeja tai muita treenejä. Huntin jokaiseen jäsenyyteen sisältyy mahdollisuus treenata open gymillä.

RX = Tulee sanasta prescribed (määrätty / kirjoitettu reseptiin). Käytetään silloin kun treeni suoritetaan niillä liikkeillä ja painoilla kuin se on ohjelmointiin kirjattu. Jos treenissä on mainittu esimerkiksi tietty paino, jolla treeni pitäisi tehdä, on kyseessä niin sanottu rx-paino. Rx-treenin vaihtoehto on skaalattu treeni.

Skaalaus = Skaalaaminen tarkoittaa treenin muokkamista itselle sopivammaksi. Usein skaalatessa muutetaan painoja tai käytetään apuna erilaisia välineitä, kuten kuminauhoja. Tosinaan treenin voi skaalata myös ylöspäin, eli tehdään siitä yleistä ohjeistusta raskaampi.

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Tuntikalenteri